31.December 2010, 02:22
|
 |
Güvenilir Üye
|
|
|
|
Çikolata Kisti ve Soya
Merhaba,
Çikolata kistleri olanların beslenmesinde soyanın yeri nedir, bir sakıncası var mıdır, ya da başka dikkat edilmesi gereken bir besin var mıdır?
Şimdiden teşekkürler...

18.August 2011, 20:05
|
Yeni Üye
|
|
|
|
Bendede 2.tüp bebek denemesinden sonra çikolata kisti oluştu çalıştığım için daha dr.gidemedim ne durumdalar bilmiyorum inşallah kaybolmuşlardır.Kaybolması için ne yemek lazım acaba?
|

18.August 2011, 20:08
|
 |
Güvenilir Üye
|
|
|
|
arkadasım çogunlukla kadın dogumcular ginerayı onerıyoor tabıkı once ıyı bır kadın dogumcuya gıtmek lazım benım ılk tup bebek denemesınden ılaçların yan etkısı olarak 5cm kıst oluşmuştu 21 gınera bkullanıldı ve kıst hup gitti uçtu bır sor doktoruna canım
|

6.September 2013, 14:58
|
Yeni Üye
|
|
|
|
[çikolata kola tarzxı şeylerin yenmemesi gerek bunu biliyorum bendede var ne yazıkki
|

7.September 2013, 23:45
|
 |
Administrator
|
|
|
|
.
arkadaslar soya ve cikolata kisti arasındaki ilişkiyi bence doktora sormamız gerekli....
soralım bakalım ne diyecekler.
miracledonation33 haklı genelde kistlerin küçülüp kaybolması için doğum kontrol hapı veriliyor.sonra küçülen kist adetle vücuttan atlıyor.Doktorun sana buyuk ihtimal doğum kontrol hapı önerecektir.

7.September 2013, 23:46
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Çikolata kistinde ne yememeli
Çikolata kistlerinin gelişiminde rol oynayan hormonların düzenlenmesi ile kısırlığa yol açan yapışıklığın ve karın içindeki iltihabik reaksiyonların azalması ile ilişkilidir. İşlenmiş gıdalarda yer alan birtakım endüstriyel maddeler hastalığı tetikliyor. Kırmızı et, karbonhidrat, kızartılmış besinler, çikolata, kafein, alkol, süt gibi inflamasyonu artırıcı besinlerden uzak durmalı, bol bol sebze, meyve ve balık yemeli
Prof.Dr. Mustafa Bahçeci

7.September 2013, 23:47
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu; çikolata kisti olanlara soğan suyu öneriyor. Sizin de böyle önerileriniz oluyor mu?
Üreme hormonlarının düzenli çalışması, östrojenin baskılanması; çikolata kistinin gelişimini azaltan unsurlardır. Bu durumu sağlayan doğal besinlerin, çikolata kistinin büyümesini azaltacağını düşünebiliriz. Soğan suyunda bulunan vitaminler ve antioksidan maddeler de; ağrıyı azaltıcı, bağışıklığı güçlendirici etkileri ile fayda sağlayabilir. Ancak modern bilimsel yaklaşımda; soğan suyu ile çikolata kistinin veya kısırlığın tamamen tedavi edileceğini söylemek doğru değildir.
Prof.Dr. Mustafa Bahceci.

20.January 2014, 15:35
|
Yeni Üye
|
|
|
|
bu kist benim gibi küçük birinde de çıkıyor. napıcam şimdi bi sürü yazı var hep saçma.
http://www.insansagligi.net/?p=7
bu sitede de cerrahi müdahale şarttır. asla yumurtalıklara zarar verilmemeli ve alınmamalıdır diyor
|

20.January 2014, 15:36
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|

20.January 2014, 15:38
|
Yeni Üye
|
|
|
|
Alıntı:
minyoran´isimli üyeden Alıntı
Bendede 2.tüp bebek denemesinden sonra çikolata kisti oluştu çalıştığım için daha dr.gidemedim ne durumdalar bilmiyorum inşallah kaybolmuşlardır.Kaybolması için ne yemek lazım acaba?
|
bu kist benim gibi küçük birinde de çıkıyor. napıcam şimdi bi sürü yazı var hep saçma.
Çikolata Kisti Nedir? ( Endometriosis ) | İnsan Sağlığı
bu sitede de cerrahi müdahale şarttır. asla yumurtalıklara zarar verilmemeli ve alınmamalıdır diyor
|
Seçenekler |
Arama |
|
|
Stil |
Normal
|